Стопкадри БНТФутболните национали отново разочароваха.Отборите на Литва и България играят при резултат 1:1 в

...
Стопкадри БНТФутболните национали отново разочароваха.Отборите на Литва и България играят при резултат 1:1 в
Коментари Харесай

България изпусна 10 от Литва и остана без победа

Стопкадри Българска национална телевизия

Футболните национали още веднъж разочароваха.

Отборите на Литва и България играят при резултат 1:1 в дуел от квалификациите за Евро 2024. Мачът на стадион " Дариус и Гиренос " в Каунас се играе пред към 12 000 фенове. Гирдвайнис бе прецизен в 15-ата минута, откакто бе изтърван след центриране от корнер. Ласицкас бе изпъден с пряк червен картон в 17-ата минута. Марин Петков изравни в 27-ата минута, написа Sportal.bg.

Двубоят стартира равностойно, само че груба неточност на Дюлргеров още в третата минута,когато не съумя да изнесе топката, можеше да донесе гол в неговата врата, само че Шешплаукис не съумя да засече топката след изстрел на Черних. Другият дебютант Галчев също бе обезпокоен и върна неприятно топката в 15-ата минута, като топката излезе в корнер, след който се стигна до гол във вратата на България. 

Централният защитник Гирдвайнис изпревари персоналния си надзирател Антов и с левия крайник прати топката в мрежата благодарение на гредата.

В 17-ата минута Десподов бе изведен, само че Ладицкас го фаулира и това му коства пряк червен картон.

Домакините направиха мигновено рокада, като извадиха нападателят Шешплаукис, до момента в който Сирвис го размени и застана в защита.

Това оказа помощ на младия отбор на Кръстаич да си повярва още повече и да търси мигновено равнене. Голът за “лъвовете ” не закъсня и в 27-ата минута Марин Петков изравни. Футболистът на Левски беше оставен непокрит на границата на наказателното поле и със мощен удар прати топката в мрежата на на Гертмонас. Това бе негов втори гол от седем мача с националната фланелка и първи за " трикольорите " след 316 минути.



Последваха няколко благоприятни условия за ”лъвовете ”, само че бяха пропуснати. Чочев с прекрасен изстрел прати топката малко над гредата. Десподов майсторски се освободи от бранителите, а изстрелът му бе избит от Гертмонас. 

Капитанът на Литва Черних се контузи и домакините трябваше да вършат втора насилствена промяна, като на негово място се появи Паулаускас, в 37-ата минута.

Шопов и Груев пробваха далечни удари, а в 44-ата минута вратарят Гертмонас избави своите, като спря удар на Делев с левия крайник от седем метра.

На почивката Иван Йорданов и Никола Илиев смениха Шопов и Делев. Уптас пък влезе вместо Вербицкас.

Родните национали владееха топката, само че не съумяха да основат съществени положения. Веднъж бранител почисти топката на метър пред Чочев, който очакваше да нанесе голов удар. Илиян Стефанов се появи на терена вместо Минчев и незабавно опитва слаб удар с глава, който не затрудни Гертмонас.

В 70-ата минута Чочев бе оставен самичък в наказателното поле, само че отбрана мазета и се стигна за следващ корнер. Вратарят Гертмонас пък мазета десетина центрирания след почивката.

При идната домакините на контраофанзива пропуснаха да си върнат преднината, като този път Дюлгеров избави без проблем. Капитанът Десподов бе сменен от Георги Русев в 74-ата минута.

Илиев пропусна да се разпише в 81-ата минута, а Йоан Стоянов смени Галчев, само че играчите на Кръстаич продължиха единствено да търсят гол след центрирания, само че без никакъв триумф.

Националният селекционер Младен Кръстаич направи цели шест промени от последната среща. Освен това пусна двама дебютанти измежду титулярите - вратарят Иван Дюлгеров и десният халф-бек Патрик-Габриел Галчев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР